Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Zεις σε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.

Αν οι πόρτες της αντίληψης καθαρίζονταν, το καθετί θα παρουσιαζόταν στον άνθρωπο όπως πραγματικά είναι: άπειρο.. Zεις σε μια από τις πλουσιότερες χώρες της Ευρώπης.
Γιατί;

(απο facebook, ο Σχολιαστής)
Γιατί ενώ είμαστε μια χώρα από 11.000.000 πολίτες εάν παραθέσουμε των αριθμό επιστημόνων που δεν εργάζονται στα Ελληνικά πανεπιστήμια και είναι άνθρωποι με πολύ μεγάλη ερευνητική επιρροή στον κλάδο τους συγκρινόμαστε με χώρες όπου στον τομέα της έρευνας είναι υπερδυνάμεις.
Παρόλα αυτά .. αυτοί οι άνθρωποι προτιμούν να ζουν στο εξωτερικό.
Η Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το φαινόμενο (brain drain) « Διαρροής εγκεφάλων».
Κυριότερα προβλήματα

οι οικογενειοκρατία … η γενικότερη διαφθορά αλλά και οι πολιτικές παρεμβάσεις ..βλέπε παράδειγμα την πρόσληψη της Περιστέρας(Τσίπρα) … το Διδακτορικο της Νατάσσας (Καραμανλή) και δεκάδες άλλα παραδείγματα του παρελθόντος
Οι πολιτικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας..
Κάθε κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ περήφανα πλέον έχει στους κόλπους της ακαδημαϊκούς , από τους οποίους σχεδόν κανένας δεν έχει δημοσιεύσει επιστημονική δουλειά με σημαντική επιρροή στην καριέρα του.

Όσο και αν φωνάζουν όλες οι παρατάξεις συνεργάζονται μεταξύ τους διανέμοντας ακαδημαϊκή εξουσία σε ανθρώπους που ελέγχουν από την ακροαριστερά μέχρι την ακροδεξιά, με κοινό παρονομαστή την έλλειψη αξιοκρατίας.
Αν δούμε την ιστορία του Αλέξη Τσίπρα, θα δούμε και τι μαστίζει την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια..
Μεγάλωσε σαν ηγέτης της κομμουνιστικής νεολαίας οδήγησε μια ακροαριστερή παράταξη σε ένα παράλογο λαϊκισμό μια κυβέρνηση που συγκυβερνά με ακροδεξιούς εθνικιστές χρησιμοποιώντας τελικά σοσιαλδημοκράτες υπουργούς σε μια συντηρητική ατζέντα, που ισχυρίζεται πως απεχθάνεται.

Η λύση για την Ελλάδα πρέπει να συνδυάζεται με τα μυαλά που διαθέτει και θα πρέπει κάποιος να αφήσει αυτά τα μυαλά να μπορούν να ζήσουν εδώ χωρίς να γίνουν μέλη μιας πολιτικής παράταξης ώστε να κάνουν την Ελλάδα leader στην γνώση και στην έρευνα παγκοσμίως…
Αυτό που ο Πολιτικός των παρατάξεων που κυβέρνησαν έως και σήμερα βλέπει σαν πέτρα, για τον άνθρωπο που ξέρει είναι μαργαριτάρι….

Σχολιαστής....

1 σχόλιο: