Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Εκφυλιζόμαστε ή διαθέτουμε τόσο πια αναβαθμισμένης χωρητικότητας Μέζεα;



Μπήκαμε στην Τελική Ευθεία (Νοέμβριος 15 – Φεβρουάριος 16). Ψήφιση προαπαιτούμενων τις επόμενες ημέρες, ψήφιση των υπόλοιπων προαπαιτούμενων σε μερικές εβδομάδες, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και συνάμα ψήφιση προϋπολογισμού στα μέσα του Δεκέμβρη. 

(γράφει ο mask)

Χάνονται σπίτια, εκποιούνται δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, φτωχοποιείται η κοινωνία, τα παιδιά μας γίνονται οικονομικοί μετανάστες, κοσμάκης φυλακίζεται λόγω χρεών, οι επιχειρήσεις κλείνουν, αυτοκτονεί ο γείτονας και γενικότερα, ανενόχλητη,  η τρομοκρατία της θεσμικής Ευρώπης, δολοφονεί καθημερινά την ζωή σου την οικογένεια σου και τον τόπο σου. 
Εσύ νομίζεις ότι παίζεις Monopoly και Civilization.
Νομίζεις ότι και αν χάσεις την παρτίδα αυτή, θα ξαναπαίξεις. Νομίζεις ότι με ζαριά εξάρες, θα βγεις απ’ αυτή τη φυλακή. Νομίζεις ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια εικονική πραγματικότητα. Εγκλωβισμένος στην κατευθυνόμενη πληροφόρηση, στην ψευδοτρομοκρατία του συγκεκριμένου ευρωπαϊκού κατεστημένου, στην ατολμία, στην ανυπαρξία, στην ανικανότητα ή στην ιδιοτέλεια των πολιτικών σου παίδων, φοβάσαι έστω και να διεκδικήσεις, έστω και να διαμαρτυρηθείς! Ενώ θα έπρεπε να είσαι έτοιμος να πολεμήσεις ρε ‘’Χριστιανέ’’ μου και αν μη τι άλλο, ας πέσεις μαχόμενος.  
 

Αλήθεια τι θα απαντήσεις στο παιδί σου όταν θα σε ρωτήσεις, ‘’κι εσύ, τι έκανες γι αυτό;’’.


Γεμίζεις το facebook με Γαλλικές σημαίες (και καλά κάνεις γιατί ακόμα και η επιλεκτική ευαισθησία, παραμένει ευαισθησία), για τον παράλογο χαμό αθώων. Κάνεις viral τα αδικοχαμένα παιδιά της Συρίας. Ποστάρεις συντρίμμια πολέμων. Την ίδια στιγμή αδιαφορείς για τον δικό σου τον χαμό. Αδιαφορείς που ‘χάνεις’ τα δικά σου τα παιδιά. Γίνεται συντρίμμια η δική σου ζωή, το δικό σου σπιτικό και μένεις αμέτοχος! 


Σε πείσανε ότι δεν γίνεται αλλιώς και το δέχτηκες. Σε πείσανε ότι φταίει το παρελθόν (που βέβαια φταίει) και εσύ δίνεις απλόχερα στην συγκατάθεσή σου στην καταστροφή που λαμβάνει χώρα στο παρόν και σου προεξοφλεί το μέλλον. Επιλέγεις διαφορετικούς οδηγούς στην ίδια όμως περπατημένη. Σου έχω νέα! Ίδια η περπατημένη, ίδιος και ο προορισμός!


Μια ερώτηση μόνο. Εάν εσύ, που καθημερινά είσαι ο χαμένος της υπόθεσης, δεν διανοείσαι να ρισκάρεις για ένα διαφορετικό από το προδιαγεγραμμένο μέλλον, γιατί περιμένεις να ρισκάρει για εσένα ο έχων, ο βολεμένος, ο επιχειρηματίας ή ο πολιτικός; 


Δεν μπορεί το νταηλίκι σου και ο θιγμένος σου εγωισμός να εξαντλείται στον ποδοσφαιρικό οπαδισμό σου! Δεν μπορεί το ενδιαφέρον σου να απορροφάται εξολοκλήρου στην χειμερινή collection του H&M και του Zara! Δεν μπορεί η έκφραση της αγανάκτησης σου να ολοκληρώνεται μόνο με posts, likes και shares! Δεν μπορεί ο ραγιαδισμός των 400 ετών να υπερνικά τον πατριωτισμό αιώνων! Δεν μπορεί να χωρούν πια, τόσα πολλά, προς καταγραφή στα μέζεα σου!

Ή μπορεί;
 

Θα παίξεις πριν τελειώσει το πραγματικό ‘παιχνίδι’ ή θα το χάσεις διπλό; 


mask

1 σχόλιο:

  1. Μια ερώτηση μόνο. Εάν εσύ, που καθημερινά είσαι ο χαμένος της υπόθεσης, δεν διανοείσαι να ρισκάρεις για ένα διαφορετικό από το προδιαγεγραμμένο μέλλον, γιατί περιμένεις να ρισκάρει για εσένα ο έχων, ο βολεμένος, ο επιχειρηματίας ή ο πολιτικός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή